Учредителна декларация на политическа партия „Консервативно обединение на десницата“

Ние, български граждани, вярващи в конституционните норми, правовия ред и демокрацията, обявяваме създаването на политическа партия “Консервативно обединение на десницата”.

Създаваме я, за да защитим реда, справедливостта, нормата, разума и работещите решения.

Нашата партия е ясна алтернатива на очевидния провал на либералните, социални и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент. До този момент в България няма такава политическа сила.

Наричаме себе си просветени патриоти. Защото ценим миналото и вярваме, че отстояването на идентичността и традициите са достойният път за принадлежността на България към свободния свят, демокрацията и високия жизнен стандарт. Либералната претенция за отказ от идентичност е отказ от бъдеще.

Създаваме ЕВРОПЕЙСКА партия, за да се борим за ЕС, основан върху европейската християнска цивилизация и нейните ценности. Съюз, който работи за опазването и развитието на благоденствието на европейците. Общност от достойни суверенни нации, обединени в солидарно усилие за просперитет и нарастващо благоденствие. Съюз с ясни географски, културни и икономически граници.

Създаваме НОВА ДЯСНА ПАРТИЯ, водени от убеждението, че десните хора бяха излъгани, а дясното беше подменено от социалисти, които изградиха псевдо капитализъм в условия на либерален модел.

Това доведе до:

Подмяна на икономическия фундамент на дясното

Здравите ценности на креативния и иновативен производствен капитализъм бяха заменени от интересите на спекулативния посткомунистически капитал. На дясното беше вменено да защитава:

Подмяна на ценностния фундамент на дясното

Либералният модел отрече основната ценност в светогледа на дясно мислещия човек, а именно приемането и защитата на естествените различия между хората, традициите, обичаите, религията и здравия смисъл, залегнал в поведението на повечето хора. Тези нео-марксистки обществени модели се налагаха с  претенцията да се наричат десни политики.

От името на дясното и прогресивното през последните десетилетия беше отнета и друга базова ценност на десния човек – свободната мисъл и изразяване. Фалшивото  дясно наложи  политически коректен език под страх от обвинения за изповядване на “омраза”, което на свой ред е най-краткият път към забраната на независимото мислене и на съвестта.

В безпътицата на либералната демокрация, единствените предлагани алтернативи са или крайно леви лъжи за равенство и отнемане на властта от елитите, или крайно десни, паразитиращи върху страховете на хората.

Убедени сме, че решението на кризата на демокрациите не е в нови социални утопии.

Заставаме вдясно от центристките народни партии, които изоставиха християндемократическите си корени и се превърнаха в проводник на мултикултурализма и подчиниха националните държави на интереса на транснационални корпорации.

Ние имаме отговор на кризата. Той е връщането към нормата и ефективните работещи решения на КОНСЕРВАТИВНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, като алтернатива на социалистическата и либералната демокрация.

КОД ще работи за

Свобода и всекиму своето!