Д-р Любомир Канов: Спектаклите в НС са на рекордно ниско ниво, какво стои зад ултиматума на ГЕРБ-СДС?

Нецензурни думи и обиди си размениха депутатите от 49-ото НС от парламентарната трибуна. При това пред погледа на деца, които бяха на балкона в пленарната зала.

„Сегашните спектакли са почти безпримерни със своето ниско ниво, което принизява цялото усилие да се направи нещо съдбоносно след 5 последователни избори и безизходицата в страната. Това подразни – тонът на Костадинов, който зае почти физически позата на фюрер, човек който след малко ще изгони и саморазправи с нас“, коментира психиатърът Любомир Канов в студиото на „България сутрин“.

Анализът му показва, че ГЕРБ-СДС е по-склонната на компромиси коалиция от първите две в парламента. А преговорите определи като „някаква форма на танго“.

„В него сезирам елементите на опит да се намери компромис, по-отстъпващата страна е ГЕРБ. Това може да е хитроумен ход, с прицел партньорът да бъде настъпен силно по обувката“, предположи психиатърът.

Гостът приветства компромисите, за които се дават заявки и призова политиците да бъдат по-великодушни.

„Над 50% е надеждата ми, че това ще доведе до някакво съгласие за правителство, което макар и с патерици, да ни изведе от андрешкото блато“, каза Любомир Канов.