Д-р Любомир Канов: В лидерската среща се видя надежда, че ще има правителство

В лидерската среща имаше някаква надежда, че ще има правителство и то дължащо се на великодушието на Бойко Борисов и неговото желание да допусне компромиси“. Това коментира пред БНР психиатърът д-р Любомир Канов.

„Мисля, че има надежда да има някакво правителство. Как ще изглежда то, колко ще бъде съчинено с различни протези отвсякъде и колко бързо ще рухне, е отделен разговор“, изказа мнението си той в интервю за предаването „Нещо повече“. 

За днешната лидерска среща д-р Канов коментира:

Имаше елементите на театър, имаше елементи на драма, имаше елементи на групова терапия, психодрама в някакъв смисъл. Имаше толкова много пластове, че е трудно да се изведе дефинитивен извод. Беше ми интересно да наблюдавам физиономичните особености, езика на тялото, речника, интонациите, разменените предложения в този разговор. Най-важното в едни човешки начинания е това да има диалог. Макар публичен и донякъде превзет, това беше диалог с неясен изход, но с искрица надежда в него„. 

От този спектакъл единственият човек, който се извисяваше над останалите, беше Бойко Борисов, подчерта психиатърът. По думите му той е спечелил като по-убедителният, загрижен за добруването на България и затова да се създаде правителство:

„Не само беше по-диалогичен, но и готов да направи компромиси в името на това да има правителство и България да излезе от бездната“. 

„В лицеизраза на ген. Атанасов имаше застинала свирепост. Кирил Петков почти се съгласяваше с някои от нещата, които казваше Бойко Борисов. При Христо Иванов имаше нещо като неутрална физиономия с лека ироничност. Сякаш изглеждаше като човека, който повече разбираше какво става. /…/ Имаше един до известна степен изглеждащ като като великодушен баща. Борисов изглеждаше като загрижен държавник, като човек, който е готов да прости на Кирил Петков, който се държеше малко като наказан ученик, примигвайки с мигли“, коментира още д-р Любомир Канов.