Деведжиева: Пловдив се превърнал в треторазредно село

Позиция на регионалния лидер на партия КОД Пепа Деведжиева:

„В отиващия си мандат на местната власт Пловдив от най-красивия град у нас се превърна в треторазредно село. Градът е мръсен, не се засажда нова зеленина, навсякъде е разкопано, по улиците няма никаква маркировка, общественият транспорт е крайно нередовен, движи се по все по-разредени разписания, което кара все повече хора да се придвижват с коли, но заради липсата на адекватен контрол от страна на общината се паркира безобразно навсякъде.

Стигна се дотам хора да оставят автомобилите на пешеходната зона до Централна поща. След като избухна този скандал, беше сложен знак, но въпросът е в това, че липсват системни мерки срещу недисциплинираните шофьори. Всекидневие е да видят коли, спрени в зелени пощи и на всевъзможни забранени места. Това се случва, защото хората знаят, че няма контрол, и въобще не е ясно с какво точно се занимава „Общинска охрана“. Очевидно служителите й отчитат работно време, колкото да си вземат заплатите, но не следят за спазването на общинските наредби.

С коли е препълнен и Старият град – само който не е поискал, не е влязъл в автомобила си в резервата, а това е истинско кощунство. Така не се прави туризъм.

В този мандат няма нито един проект, който да се изпълнява в срок. Слушаме различни оправдания, но това не е нормално, ако общинската власт следеше за изпълнението на договорите за строителство, поне един обект щеше да бъде завършен по график. И понеже работата върви със забавяне, още не може да се каже колко качествено е изпълнението, това тепърва ще видим. Но се опасявам, че и там ще има проблеми. Всичко това поражда въпроса какво ли ще е наследството, което ще остане за следващия градоначалник, и какво е ежедневие ни очаква като граждани?“