КОД към съветниците на Пловдив: Спрете спешно пробива до Водната палата

ПП КОД-Пловдив от 1 година дава гласност на всички проблеми, които проектът за пробив при Водната палата би предизвикал, и днес те са факт, заявяват от партията.

„Предупреждавахме, че може да има санкции от Оперативна програма „Рагиони в растеж“. Давахме сигнали, че ще бъде унищожена зеленината по протежение на южния бряг на река Марица, че парите по така обявената обществена поръчка от 9 200 000 лева няма да са достатъчни. Още на първа копка стана ясно, че сме били прави.

Сигнализирахме за високите подпочвени води, сигнализирахме за проблемите и конфликтната точка с Хуманитарната гимназия и ОУ „Княз Александър Първи“.

Предупреждавахме, че липсата на обществено обсъждане ще предизвика напрежение сред гражданите и протестираме на място заедно с тях, защото всички пловдивчани сме засегнати.

В резултат от този проект негативите са повече от позитивите, а трафикът ще се натовари, вместо да се разтовари.

Казали сме всичко това, защото гледаме стратегически на развитието на града ни.

Време е всички общински съветници да обърнат внимание и да се държат като отговорни местни политици, като направят възможно спешното спиране на проекта“, призовават председателката на КОД – Пловдив, Пепа Деведжиева и заместникът й Ивайло Спасов.