КОД настоява Фандъкова да спре незаконната руска пропаганда

ДО


Г
-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ
НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ПОЗИЦИЯ ОТ КОД (Консервативно Обединение на Десницата)

Уважаема г-жо Фандъкова,

Във връзка с появила се информация за провеждането на “Празнично гражданско шествие пред президентството под надслов “Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!” в събота от 13 часа,

От Консервативно обединение на десницата категорично настояваме за спазване на Закона за събранията, митингите и манифестациите и недопускане провеждането на подобно унизително за България и противоречащо на решенията на ЕС събитие.

ЕС и неговите държави членки, в това число и България са единни в непоколебимата си подкрепа за Украйна и вече нееднократно и категорично осъдиха непровокираната и неоправдана военна агресия на Русия и войната започната от Путин.

В тази връзка, ние от КОД, категорично настояваме да спрете проявите на незаконната руска пропаганда и да изпълните правомощията си по чл. 12 ал.2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, като забраните провеждането на това събитие, подкрепящо “държава спонсор на тероризма”, съгласно определението на Европейския парламент. Настояваме да приведете в действие и задълженията си по ал. 5 от същия член, както и последващите по чл.13 и чл.14 от горецитирания закон, като уведомите съответните органи на МВР за вашата забрана и санкционирате организаторите му.

Очакваме адекватното Ви решение!

                                                                                             С уважение:

                                                        Петър Москов – Председател на КОД

                                                     Ваньо Шарков – Председател на КОД – София