КОД откри предизборната си кампания пред паметника на Васил Левски в София под мотото ИСТИНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ

КОД откри предизборната си кампания пред паметника на Васил Левски в София под мотото ИСТИНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ с отдаване на почит на всички именни и безименни български герои, участвали в Освобождението на България от Османската империя.

В КОД вярваме, че трябва да спрем да се кланяме на Русия и да почетем усилията на всички българи за пробуждане на българския национален дух и освобождението на България от Османската империя. Съмишленици и симпатизанти на КОД във всички градове на България заедно поднесоха да и да се преклониха пред делата на всички наши предци, будители и герои, допринесли за възраждането на българското национално самосъзнание и за Освобождението на България от Османската империя, защото това са ИСТИНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ

По случай 3 март, КОД и Съюз на десните свободни българи започна инициатива за изграждане в центъра на българската столица на Национален паметник на всички български герои, борили се за Освобождението на България от Османската империя.

Днес всички свободни българи с дълбока признателност се прекланяме пред светлата им памет и сме задължени да изградим достоен паметник на техния подвиг, който да е ярък символ на вечното им място в българската история.

Приканваме всички българи да се включат в родолюбивото начинание със свои предложения за изписване на имената на техни близки или съграждани, участвали в Освобождението на България.