Комисия да разследва влиянието на Русия върху националната сигурност на България

КОД предлага Комисия да разследва влиянието на Русия върху националната сигурност на България.

Партия КОД подготвя проект за закон за създаване на Държавна комисия, която да разследва влиянието на Руската федерация върху националната сигурност на България. Това съобщи в събота председателят на партията Петър Москов. Идеята е заимствана директно от полската политическа практика и ще позволи да бъде разследвана дейност в полза на чужди държавни интереси на службите ни за национална сигурност, на политически парти и лидери, на медии, на магистрати от съдебна власт и др. КОД ще предостави проекта си на Министерски съвет и на парламентарно представени партии, които могат да се възползват от законодателната си инициатива и да го внесат за разглеждане в Народното събрание.

Според Москов, единственото легитимно основание на новото правителство е гарантирането на европейското развитие на България и скъсването с Кремълската зависимост. Това е наднационална цел и трябва да бъде подкрепяна от всеки почтен родолюбив политик. Тази увереност ни дава

надежда да очакваме, че новото правителство и партиите, стоящи зад него.

Партия КОД проведе регионална срещу в Пловдив с участието на структури от Южна и Централна България с цел обсъждане моментната политическа ситуация и подготовка за местните избори.