Пепа Деведжиева: Казаното от Чингарова за нагласени избори в Пловдив е след дъжд качулка

Твърде закъсняло е разкритието на председателката на Общинската избирателна комисия през 2015 г. Деница Чингарова в Пловдив, че резултатите от вота са били фалшифицирани от нея, защото децата й са били заплашвани. След 8 години това е като след дъжд качулка, коментира бившата общинска съветничка Пепа Даведжиева.

И посочва, че в  една Районна избирателна комисия има 17 души от различни партии. „И останалите ли са били заплашвани, че да не реагират? Това е малко вероятно. Но ако е вярно, е учудващо, че Чингарова е юрист, но въпреки това прави тези изявления, с които признава, че 8 години е укривала истината, а за такова нещо се носи наказателна отговорност. Цялата случка твърде напомня движението „Me too“ – жените от света на изкуството, които твърдят, че се били обект на сексуални посегателства със закъснение от 20-30 години“, разсъждава Деведжиева.

И припомня, че след изборите през 2015 г. имаше толкова много жалби и проверки на резултатите, че ако е имало нещо нередно, е трябвало Деница Чингарова тогава да разкаже какво се е случило. „Това би било достойното поведение. 8 години мълчание са твърде много. И се питам какво се цели след толкова много време – истината в полза на обществото или истина за лична вендета“, обобщава бившата съветничка.