Пепа Деведжиева: С това предложение кметският екип за пореден път показва своята некомпетентностПепа Деведжиева:

Позиция на лидера на КОД – Пловдив Пепа Деведжиева за планираното намаляване на автобусите по линиите:

„Летен график на градския транспорт с по-малко автобуси по линиите означава още хора да се качат на колите си и да има още по-големи задръствания. Идеята е недопустима, защото градските автобуси се движат по разредени ковид разписания вече 3 години и вместо да се възстанови нормалният график, се готви ново намаляване.

Кметът обяснява намерението си с голямото количество улични ремонти. А защо едновременно се реконструират толкова много улици и  булеварди и се стига дотам да няма откъде да минават автобусите?  Предстои цялостното затваряне на бул. „Васил Априлов“ до кино „Гео Милев“, после – другата страна на бул. „Дунав“, продължава реконструкцията на „Брезовско шосе“, работата на „Даме Груев“ не е приключила и не се знае кога ще стане това, списъкът е дълъг и мога да изброявам още. Движението с кола е трудно, а когато човек не може да разчита и на градския транспорт, остава без алтернатива.

Другият аргумент е, че става дума за летните отпускарски месеци. Само че срокът е от 15 юни до 30 септември. Големите ученици са в клас до 30 юни, а именно те ползват градския транспорт, малките родителите им ги карат с коли. И как се очаква учениците да се придвижват от 15-и до 30 септември, това са две седмици след началото на учебната година? Така че периодът е много дълъг и съвсем не обхваща само традиционното за отпуски време.

Не на последно място бих искала да попитам, като се разтоварват разписанията на автобусите, ще бъдат ли намалени парите на превозвачите пропорционално. Ако това е така, е признание, че в бюджета няма пари, и се режат разходи за сметка на гражданите. С това предложение кметският екип за пореден път показва своята некомпетентност и липсата на реална оценка за фактическата обстановка в Пловдив“.