Пепа Деведжиева: Цените на строителните материали започнаха да падат, защо се дават още 4,9 млн. лв. за започнали улични ремонти?

Лидерът на КОД- Пловдив Пенка Деведжиева с позиция относно повтрорната индексация на три от обектите, включени за разглеждане в дневния ред на днешната сесия. Ето какво е нейното мнение:

В последните месеци цените на строителните материали се успокоиха и дори  започнаха да падат и на този фон е повече от странно предложението на кметския екип още 4,9 млн. да бъдат дадени за подлеза „Модър – Царевец“, бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец“. Към документа няма никакви разчети и анализи кое  налага с точно тази сума да се дофинансира работата, а вече веднъж бяха отпуснати допълнителни средства за „Модър – Царевец“. Тук става дума за милиони, не се отпускат стотинки за семки и няма как да се иска общинските съветници да гласуват тази сума без подплатени с цифри аргументи.

Преди няколко дни попаднах на изказване на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев, че не е доволен от работата по бул. „Хаджи Димитър“. Нормалната логика сочи, че ако един строител не изпълнява линейния график, би трябвало да бъде санкциониран, а не да му се наливат още пари.

В КОД първи реагирахме срещу безумния проект за пробив под Водната палата и сме доволни, че този обект отпадна от строителната програма на общината. Но средствата от него трябва да бъдат похарчени за смислени неща, а не да се пилеят по предлагания от общинското ръководство начин.