Петър Москов: фашизъм е да забраниш на детето да казва мамо и татко

КОД е бариерата пред розовата революционна вълна. Фашизмът се ражда тогава, когато няма партии като КОД. Целта на КОД е да удържи този бесен, непоклатим устрем към хаоса и свободията. Основният политически разлом в момента е между нормалното, консервативното и ексцеса, либералната агресия. Тези, които наричат КОД фашисти са всъщност новите розови комунисти.

Защото тревогите на повечето български граждани  не са като тревогите на либералния елит, който е притеснен за състоянието на бежовите травестити на Лъвов мост. Тревогите на повечето хора са „по-простички“. Не са „така възвишени“ и изглеждат като : ще може ли жената да получи добро лечение, ще може ли детето да получи добро образование, ще ме оберат ли днес или пък ще е утре.  Всичките тези въпроси, които си задаваме ни тревожат на базово ниво и пречат да се състои смислено житейско състезание. А отговора на всичките тези въпроси е липса, отсъствие на държавата и на държавност. Фашизмът се ражда тогава, когато няма силна държавност, която да гарантира ред. Фашизмът се ражда от хаоса и от липсата на правила. Затова КОД не може да бъде наречена така, КОД иска да се върне към нормалното.

Новите розови комунисти са тези, които обясняват, че мафията е завзела държавата и крещят на площада „да си върнем държавата“. Само че истината е много грозна. Истината е, че държава няма. Има само разграден двор. И това е така, защото те я разградиха съзнателно с идеологията си последните 30 години. Има разграден двор и хората са оставени на собствените им проблеми  и да се справят поединично или групово. Когато няма държава няма каква мафия да я завземе. Мафията е състоянието на нещата. И то е състоянието на нещата, защото след 45 години управление на комунистите и следващите 30 години, в които поредната либерална утопия с дърпане на конците от същите тези хора – бившата комунистическа олигархия, всъщност ни доведе дотук, доведе ни до това състояние. И тези, които ме наричат фашист са всъщност тези, които държат този нов комунизъм да превземе България. Новите комунисти водят фашизма със себе си, само че вече са облечени в розово. Тези хора създават една нова лъжа и ни задължават Иначе ни сочат с пръст, иначе ни наричат фашисти. Ето защо на България е нужна декомунизация. Не смяна на този или онзи прокурор или министър председател, това си става по естествен път. Нужна е декомунизация и скъсване на връзките със старата номенклатура. Защото  старите комунисти днес залагат на новата либерална агресия, за да рушат устоите на обществото.  

От десетките ни срещи по страната последните седмици за първи път в кампания не чувам за цепене на дясното. Хората идват при КОД като при дясното, защото това, което наричате „градска десница“ само се определя, че не е десница, а либерална прогресивна формация, която иска много спешна модернизация на държавата. Тази модернизация обаче е стъпила на лъжа, заедно с въпросните им там сътрудници от ляво. Проповядват някаква измислена идея за разбирателство между хората за това, как трябва да изглежда света. Но това е лъжа. Такова разбирателство не съществува. И това го знае всеки, който най-малкото е бил на събрание на блока си. Казват ни че трябва да приемем, че има равенство. Не, равенство няма. Един умен, работен и успешен човек не дължи интеграция, за да се изравни с мързеливия, глупавия и неукия. Казват ни: вие ще приемете, че бащата може да бъде майка, а майката вече няма да е майка, а  родител под номер 1,2, 3 и докъдето им стига акъла. Карат ни да приемем да спрем да отделяте въглероден двуокис. Аз ще кажа като лекар, че не могат да го направят, защото единственото състояние, при което имаме нулеви въглеродни емисии е състоянието на смърт. В биологичния и в икономическия смисъл на думата „смърт“. Тези хора създават невъзможна реалност, в която не можем да говорим, не можем да мислим, не можем да дишаме, за да не замърсим въздуха или да противоречим на техните идеи. Срещу това е КОД, срещу това е смислената дясна политика. Това не е фашизъм, това е отстояване на нормалното състояние на живота и на човека.