Петър Москов, КОД: Не трябва да допускаме България да се превръща в Ничия земя

През последната година и половина общественото мнение в България е поляризирано по отношение на конфликта в Украйна. Всяка една от страните има своите аргументи и е почти безсмислено да се прави опит за промяна на нагласите на хората. Аз лично, никога не съм крил мнението си относно случващото се в Украйна и надали съществува сила, която да го промени. Това обаче, което е важно, е да не допускаме България да се превръща в ничия земя. Това заяви във Варна председателят на партия „Консервативно обединение на десницата“д-р Петър Москов. Той посочи, че в момента Украйна е ничия земя, на която се води глобален конфликт.

„Няма никакво значение, какви са политическите и емоционалните ни пристрастия. От значение е само да не допускаме страната ни да се превърне във втора ничия земя.

„Изолацията на България от свободния свят ни превръща в лесна мишена за имперските амбиции на Путин. Тук е ролята на правителството – да се противопостави на тези болни амбиции и да не позволява по-тежка зависимост на България от кремълската мафия“, категоричен бе д-р Москов. Според него, единственото решение на този пагубен за България модел може да бъде изкоренен само с пълна политическа и икономическа лустрация.

„Партия КОД подготвя проект за закон за създаване на Държавна комисия, която да разследва влиянието на Руската федерация върху националната сигурност на България. Идеята е заимствана директно от полската политическа практика и ще позволи да бъде разследвана дейност в полза на чужди държавни интереси на службите ни за национална сигурност, на политически парти и лидери, на медии, на магистрати от съдебна власт и др. В момента нашият юридически екип приспособява текстовете към българската законова рамка, което не е никак лесно. Когато обаче сме готови с текста, КОД ще предостави проекта си на Министерски съвет и на парламентарно представени партии, които могат да се възползват от законодателната си инициатива и да го внесат за разглеждане в Народното събрание. Това е един от механизмите, с които ще скъсаме веднъж за винаги с Кремълските зависимости“, категоричен бе лидерът на консервативната десница.

Във Варна д-р Петър Москов участва и в отчетно-изборното събрание на КОД в морската столица. Бяха обсъдени важни въпроси касаещи местните избори.

„Националното ръководство на КОД ще даде свобода на действие на всичките си структури и вярвам, че резултатите от местните избори ще бъдат добри.

В последните месеци КОД започна да става все по-разпознаем сред хората. Ние вече сме реална алтернатива за десните хора. В момента ситуацията е много сложна и хората наистина са объркани. Те обаче искат да чуят какво имаме да им кажем и след това да преценят какъв да бъде техния избор. Знам, че ние очаква много работа, но каузата си заслужава“, каза в заключение д-р Петър Москов. Ден по-рано КОД учреди областна структура на партията в Област Велико Търново, като за областен председател бе избран г-н Мирослав Евтимов.