Петър Москов: Радев е новият Гешев

Президентът Радев се похвали, че след като се бил срещнал с „Лукойл“ свалил цените на бензина. Имам формален въпрос: защо тогава тази среща не се състоя преди 6 години? Защо президентът държа българите 6 години с тези високи цени на бензина?

За всички свободни българи отговорът е ясен – преговорите с „Газпром“и „Лукойл“ не са преговори за постигане на енергийната сигурност или търговско споразумение. „Газпром“ и „Лукойл“ не са търговски партньори, а са политическо средство за изнудване в ръцете на Кремъл. Поведението на президента Радев е акт на капитулация, отнемане на суверенитета на България и подчиняването й пред Руската държава. За съжаление, има хора, които твърдят, че трябва да направим точно това – да се подчиним на интересите на Кремъл с мотива, че това ще ни осигури по-евтин газ и петрол. Това обаче са отношенията на наркодилъра с жертвата му. Първите дози са почти безплатни, уж заради старата дружба, но след като си осигури зависимостта на жертвата, цената драстично се променя.

Радев и служебното му правителство в момента правят точно това, превръщат България в жертва и я правят зависима от интересите и прищевките на Кремъл. Поведението им трябва да бъде оценявано от обществото по същия начин, по който се оценява поведението на наркодилърите.   Защото те превръщат българската държава и българското общество в зависими и дават възможност България да бъде изнудвана от друга държава за своите политически и икономически решения, а не да се води от интересите на българските граждани.

В ролята си на президент на България, Румен Радев в момента изпълнява целите на Руската държава. Служебното му правителство издебна момент, в който да се възползват от проблемите на българското общество, че е притиснато за цената на газа и бензина и да реализират интересите на Кремъл.

Радев е новият Гешев – абсолютно безконтролен. 

Истинските виновници за тази ситуация са онези, които дадоха на Радев втори мандат. Същите, които клекнаха пред президентството и заявиха, че няма ляво и дясно. Тези фалшификати на дясното, в лицето на „Демократична България“ и  „Продължаваме промяната“, направиха така, че днес президент на България е човек,  изразител на чужди държавни интереси. 

На това безконтролно предателство на българските национални интереси трябва да се сложи край и то веднага. Българската държава трябва да гарантира през всички възможни източници, извън овладяните от руското правителство, енергийната сигурност на страната.

Има твърдения от правителството на Петков, че предварително са договорени 7 танкера с газ, от които е заплатен само един. Още днес, българското правителство да закупи останалите 6 танкера, да напълни газохранилищата и да гарантира на обществото, че през зимата няма да бъде проблем осигуряване на топлината и че индустрията ще продължи да работи. Защото това е смисълът на правителството – да пресича страховете на хората и да гарантира разумни цени на енергоносителите и спокойна зима.