Полк. Диман Георгиев: Радев има тежка зависимост от руските служби, вербуван е и са го хванали здраво

„Виктор Орбан и Румен Радев за мен имат тежки зависимости от руските служби. Как и къде тези хора са били вербувани и са хванати здраво, на мен ми е трудно да преценя“. 

Това заяви о.з. полковник Диман Георгиев, експерт по международна и национална сигурност и член на Атлантическия съвет пред СКАТ

„Поведението на Радев говори за това, че този човек или е абсолютно неадекватен и живее в свой измислен свят, или има много тежки зависимости. Мисля, че по-скоро е второто. Аз имам наблюдения над президента, работил съм с него и съм виждал отношението му към съюзниците ни. Лично аз, ако съм на мястото на нашите съюзници, не бих предоставил Ф-16 на Радев и на неговите хора, както и секретна апаратура“, заяви експертът. 

„Освен това, летището Граф Игнатиево още не е готово да приеме Ф-16. Преди време бяха идвали военни от Нидерландия с Ф-35 и беше направен опит да бъдат вербувани и да разкриват секретна информация, и то от български офицери. Не беше проведено разследване, както и за много други неща. Радев излезе с юмрука „мутри, вън“, за да бори Гешев, който търси руски шпиони в президентството. Някои от хората от службите, които са размножавали документи, са обучавани в Русия от ГРУ. При посещението на Зеленски се наби на очи контрастът – как той беше посрещнат в Чехия и дори в Турция. Интересът на България не е да се обвързва с държава, която потъва. Догодина по това време Русия няма да е същата страна. Може да се разпада или да е станала още по-тоталитарна“, коментира полк. Георгиев. 

„Аз съм демократ и съм широко скроен. За мен не е проблем Васил Терзиев, а кой го издига и причините за това. Ако той беше предложен от БСП, щяхме да приемем. Първото нещо, което направих е да потърся информация за него, след като от ПП го издигнаха. Аз искам да чуя политическите му позиции, защото същото беше с Радев, който беше представян като страхотен пилот и като натовски генерал. В един момент тези, които ни го натресоха, ме атакуваха и ме обявиха за едва ли не някаква ретроградна фигура. Започнах да се занимавам с политика заради простотиите на Радев. Сега, по същия начин атакуват хора, които са срещу Терзиев. Искам да разбера защо толкова се натиска да превърне финансовата си власт в политическа“, каза още експертът. 

статията е от сайта faktor.bg