Прекратяването на управлението на Радев и връщането на властта в Парламента е истински добрата новина.

За съжаление, новото правителство напомня конструкцията на кабинета Станишев, а след отстъпването на ГЕРБ и заявката на Борисов, че правителството ще изпълнява програмата на ПП, става очевидно, че управлението ще е ляво и ще продължи досегашните социалистически политики, които доведоха до обедняване, инфлация, затормозяване на бизнеса и намаляване на производството. Продължаването този социализъм ще катастрофира държавата ни и затова КОД ще бъде силна дясна опозиция на това управление.

Единственото легитимно основание на новото правителство е гарантирането на европейското развитие на България и скъсването с Кремълската зависимост. Това е наднационална цел и трябва да бъде подкрепяна от всеки почтен родолюбив политик.

КОД подготвя Проект за закон, директно взаимстван от полския опит, с който ще предложим Държавна комисия, да разследва влиянието на Руската федерация върху националната ни сигурност. Този закон ще позволи да бъде разследвана дейността в полза на чужди държавни интереси на службите ни за национална сигурност, на политически парти и лидери, на медии, на магистрати от съдебна власт и др.

По този начин, тази Държавна комисия ще може да извърши несъстоялата се у нас лустрация.