Станимир Апостолов, КОД Бургас: 33 години бях седесар, сега съм в КОД, защото зная, че силното дясно е единственото решение за България.

Последните 8 години бях председател на СДС Бургас и 2 мандата съм зам. председател на общинския съвет в Бургас. Горд съм, както и всички мои колеги от СДС с това, което направихме за града си. Без колебание мога да кажа, че променихме Бургас. Изградихме нова и удобна инфраструктура, модернизирахме облика на града, изградихме и единственото ново общинско училище в България след 1990г. Отворихме модерна гимназия за IT специалисти, която привлича интереса на ученици от цяла България. Обобщено казано, доказахме заедно с колегите си от ГЕРБ-Бургас, че в България е възможно успешно дясно управление. Тези наши успехи, вместо да радват НР на СДС, се оказаха дразнител за него и преди десетина дни то просто назначи ново ръководство.  За нас не беше изненада, защото през последните две години НР на СДС методично изхвърля всички успешни местни структури на синята партия и ги подменя с нови, външни хора, често даже от други партии. С болка казвам, че СДС напуска десните хора. Напусна ни и нас, но ние оставаме десни и ще продължим. Сега аз водя листата на КОД в Бургас, защото зная, от собствения си опит тук, че е възможно силно дясно управление. Щом е възможно в Бургас, възможно е в цяла България. Като партньор в съвместното управление, аз нося отговорност за работата на СДС и ГЕРБ в Бургас и се гордея с постиженията ни в града в полза на бургазлии. Защо обаче в национален мащаб коалицията ГЕРБ-СДС не e същата? Защо е неуспешна и защо двете партии не са равнопоставени, защо все по-често коалицията напуска дясно и уж дясното СДС не прави нищо срещу това? Всичко това е отговорност на националния лидер на СДС. 

Сега съм в КОД, защото КОД остана единственото истинско дясно и задно с моите колеги ще работим за силно дясно управление на България, защото вече доказахме, че това е възможно.