Ваньо Шарков, КОД: Лустрацията ще спре не само ограбването на България, но и ще прекрати зависимостта ни от Кремъл

Не може да има избор между управление на БСП в лицето на президента Радев и служебното му правителство и управление на БСП в коалиция с ПП и ДБ.

Истинската алтернатива на сегашната безпътица и хаос са силно дясно обединение, което да сложи край на корупцията и социализма, превзели институциите ни през последните години. Правителствата трябва да спрат да раздават парите на българските данъкоплатци на избрани фирми, собственост на бившата червена върхушка и нейните наследници. Трябва да спрат да харчат данъците ни, за да подпомагат бизнеса на номенклатурчици и ченгета от репресивните служби на комунистическата държава. 

Днес, повече от всякога става ясно колко вредни за развитието на страната ни са тези остатъци от комунистическата държава, не само защото ограбват парите и ресурсите й, но и защото са проводник на руския имперски интерес и работят в ущърб на икономическия и национален интерес на България. 

Вследствие на политически мимикрии и ненаказани престъпни практики, този кръг хора успя да се превърне в основен фактор, контролиращ банки, медии, обществени поръчки, съдебна система, вътрешна сигурност и нравствената атмосфера в българското общество. Заради острото чувство за несправедливост, мнозина загубиха вярата си в предимствата на демократичното общество и милиони напуснаха страната си. 

Десницата трябва да се обедини, за да постигне стабилно парламентарно мнозинство и да приеме закон за дълбока лустрация, която да прекрати достъпа на такива хора  до публичен финансов ресурс, през забрана да бъдат бенефициенти по обществени поръчки на стойност над 100 000лв. за срок от 10 години от приемането на закона. Да спре влиянието им върху съдебната власт, чрез въвеждане на допълнителни изисквания за заемането на позициите съдия, прокурор. Да сложи край на влиянието им върху медийната среда, през забрана за спонсориране на медийни услуги или предавания от лица – бивши ръководни партийни функционери, сътрудници на ДС и свързаните с тях лица. 

Лустрацията ще спре не само ограбването на България от червената върхушка и наследниците й, но и ще прекрати зависимостта на държавата ни от Кремъл.