Всички активни членове на СДС Бургас вече са в КОД

Всички активни членове на СДС Бургас вече са в КОД

Това заяви пред журналисти бившият народен представител от СДС Костадин Марков.

Щастлив съм, че КОД събира надеждите и устрема на десните хора в България. КОД е платформата на десните, които бяха изоставени от собствените си партии, превърнати в придатъци на ГЕРБ и ДБ. Така Петър Москов представи листата на партията в морския град. В Бургас тя се води от доскорошния председател на СДС в града и заместник-председател на общинския съвет Станимир Апостолов, следван от бившия депутат от ДСБ и водач на КОД в Сливен, Димитър Сяров и Тодор Георгиев, един от основателите на КОД в региона.

Според Апостолов, СДС е изпразнено от съдържание и десните идеи вече могат да бъдат отстоявани само в КОД и затова всички активни седесари в Бургас, вече са в КОД.

Подобна е позицията и на Сяров. Ние сме отстоявали 18 години десни позиции и няма да допуснем да ни заведат в ляво. Той обяви правителството на ПП, ДБ, БСП и ИТН за социалистическо и за предателство към десните избиратели. За нас това е предателство на десните идеи и затова цялата организация на ДСБ в Сливен е с мен в КОД, допълва Сяров.

Забележителна емоционална подкрепа на листата на КОД даде емблематичния за синята кауза, бивш заместник кмет на Бургас Костадин Марков. Хората ме познават като болен седесар, заяви той.  Защото, според него да си седесар е състояние на духа. Сега съм в КОД, защото искам да продължа да бъда свободен и да не се срамувам  пред избирателите. Искам много ясно да  декларирам, че с целия си авторитет и огромна мотивация се хвърлям в тази дълга писта, която чертае  КОД за връщане на дясното в българския парламент. КОД е нашето общо бъдеще, КОД е бъдещето на десницата, категоричен е Марков.