Наталия Шулика: Българите сме велик народ и моето поколение още го помни

Властта е отговорност, огромна отговорност, а не привилегия и начин за господстване над останалите. Това заяви Наталия Шулика, кандидат за народен представител от листата на Национално обединение на десницата в 3-и МИР – Варна, предаде репортер на Радио Фокус.

Шулика посочи, че е необходимо направлението на България да се осъществява от хора с висок морал, етика и образованост, което е в противовес с досегашния политически цирк, комунистически интереси и шуробаджанащина.

„Българите сме велик народ с вековна история, която се опитват да заличат и в учебниците, но моето поколение все още я помни, и ние трябва да се борим за нея“, посочи Наталия Шулика.

На тези избори КОД направи и успешната крачка в обединението на политически формации от десния спектър, като нас – КОД, БЗНС, БДФ и СЕК. И на предните избори, и на тези, посоката на КОД не се е променила. Ако върнете лентата назад, д-р Москов неведнъж е казвал, че КОД е политическа платформа, която търси обединение в лицето на личности, формации, движения, които не приемат улевялата десница и искат да върнат в Парламента изконното дясно мислене“, допълни Наталия Шулика.

Национално обединение на десницата е проект с дълготрайни цели. Той трябва да върне истинските десни решения в политическия дебат на България, трябва да даде отпор на завръщащата се просъветска левица, която през президента Радев и служебното пправтелство в момента се опитва да се прокрадва през задната врата на Парламента.

Живеем в правова и демократична държава, но само на хартия. Лъжата в действията и приказките на комунистическото управление наред с огромните компромиси, които се правят във всички важни направления на държавността, доведе до криминални, безотговорни и разбойнически практики. Не може да има правосъдие и справедливост с компромиси. Те неминуемо водят до корупция и разпад на държавата, като институция.

Кое обаче е дясното? Със сигурност не са всички онези партии, благодарение на които наблюдаваме засилен десен популизъм или по-простичко казано: заявени десни партии, които в желанието си да се харесат на колкото може по-широк кръг от гласоподаватели, правят сериозни корекции в идеологиите си. Да не говорим, че в част от така наречените „десни партии“ и идеологиите им са с абсолютно леви съждения. Прилагането на ясно дясно ще предизвика „народното недоволство“ на мнозинството, които са свикнали с идеята, че държавата е източник на живот и блага, което обуславя „десния популизъм“. Защита на традиционното семейство и християнски ценности, както и правата на родителите да отглеждат и образоват децата си съгласно своите убеждения.

Нужна е социална справедливост в защита на правата на слабите, беззащитните и неродените, а не подкрепа на определени малцинствени групи с цел увеличаване на електората.

_________________________________ю

💎 Повече за Национално Обединение на Десницата можете да научите от интервюто на Петър Москов.

💎 Най-активно можете да следвате кампанията на КОД в официалната ни Facebook страница.