Непростима грешка на либералните правителства е, че допуснаха раздяла на родителите от децата им

Целта на силната държава е просперитетът на гражданите и семействата им. Здравото традиционно семейство е в основата на всяка добруваща общност. Национално обединение на десницата си поставя за задача да защити и възстанови мястото на традиционното българско семейство в националната ни общност. Да спре принудителната раздяла на родители от децата им в търсене на поминък или качествено образование в чужбина.

Това ще постигнем чрез освобождаване на икономиката от държавна намеса и чиновнически рекет; подпомагане на дребния бизнес, за да осигурим икономическа независимост на родителите и техните семейства, защото свободната икономика ще осигури повече работни места и ще увеличи възможностите за отваряне на нови малки и средни фирми. Това ще задържи много търсещи работа в чужбина българи, тук при своите семейства. Ние сме убедени, че всеки човек е щастлив и най-пълноценен, само когато е със семейството си и всички деца имат нужда от любов и родителска грижа докато пораснат.

Най-голямата грешка на либералните правителства е, че допуснаха раздяла на родители от децата им. Ролята на семейството не може да бъде заменена с институции и неправителствени организации. Задължение на държавата е да подпомага семейството, а не да го разрушава. Свободният и икономически независим човек е най-полезен за своето семейство и може най-добре да осигури образованието и бъдещето на своите деца. Държавата трябва да осигури тази свобода на българите, а не да ги превръща в наемници на олигарси и издържани от помощи зависими гласоподаватели.

Нов закон за защита на детето трябва да защитава правото на всяко дете на здрава семейна среда, правото на родителска любов и възпитание, правото на качествено образование. Никоя институция или неправителствена организация не може да бъде заинтересована за щастието на детето повече, от неговите родители. Изключенията на безотговорни родители трябва да бъдат обект на задълбочена работа с държавните институции с цел да се защитят живота, здравето и правата на детето, а не да се използват за аргумент за неглижиране на родителската роля и рушене на традиционното семейство. Такъв подход допринася единствено за изграждането на нови разделителни линии между граждани и държава и произвеждат вредни за единството на българското общество конфликти.

_________________________________

💎 Повече за Национално Обединение на Десницата можете да научите от интервюто на Петър Москов.

💎 Най-активно можете да следвате кампанията на КОД в официалната ни Facebook страница.