Петър Москов: Шведският премиер незабавно да се извини

Петър Москов настоява европейските либерални политици „да спрат с надменното си отношение към инакомислещите”

Национално обединение на десницата, като политическа формация от държава, пълноправен член на ЕС,  изказва възмущението си от позицията на шведския премиер след отхвърлянето на резолюцията срещу Унгария.

Стефан Льовен: На шведските граждани им е писнало парите, които те внасят в бюджета на ЕС, да се използват за финансиране на страни, които не се придържат към основните принципи на Съюза. Настояваме министър-председателят на Швеция незабавно да се извини за арогантните си думи, които са в пълен разрез с идеята за равнопоставеност на всички европейски граждани. Национално обединение на десницата определя като недопустимо изказване, което недвусмислено поставя една част от европейските граждани в подчинена позиция спрямо друга, която се „радва на привилегията” единствена да има право да налага дневния ред на ЕС и ценностите на европейските граждани.

Национално обединение на десницата заявява, че ЕС е съюз на равноправни държави, от което произтича и абсолютната равнопоставеност на всички европейски граждани, както и на техните ценности. Обръщаме специално внимание на всички европейски лидери, които подминаха с недопустимо мълчание изказването на шведския си колега, че „Национално обединение на десницата“ няма да приеме наложения през последните години високомерен тон на част от европейските либерални политици спрямо европейските граждани с различни политически и житейски ценности.

Настояваме българското правителство да отстоява безкомпромисно българските интереси в ЕС и да защитава ефективно българските национални ценности и традиции, независимо от крайно либералните тенденции в поведението на част от политическото представителство в ЕС.

_________________________________

💎 Повече за Национално Обединение на Десницата можете да научите от интервюто на Петър Москов.

💎 Най-активно можете да следвате кампанията на КОД в официалната ни Facebook страница.