Ново

Учредители

 • Петър Москов

  Председател

  Роден в София, в семейство със стари демократични традиции и културни увлечения. Завършва Медицина в Медицински университет – София, специалност Анестезиология и интензивно лечение. Специализира във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Работи като старши асистент в УМБАЛ „Св. Анна“ АД в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Член е на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия през 2004 г. и учредител на ДСБ. През 2007 г. е избран за член и на Националното ръководство на партията. През 2009 г. става съпредседател на предизборния щаб на Синята коалиция. През 2013 г. е избран за заместник-председател на ДСБ. На предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат в 43-то НС. Избран за министър на здравеопазването на 7 ноември 2014 г. от 43-то Народно събрание. Facebook

 • Любомир Канов

  Зам.-председател

  Д-р Любомир Канов е психиатър и писател. Завършил медицина в София в 1971 г, специализирал психиатрия и работил до 1977, когато е атестуван и осъден за контрареволюционна дейност, целяща подкопаването на социализма у нас и в СССР. Излежава присъдата в Старозагорския Затвор. Емигрира в Канада и САЩ през 1984 г, където отново практикува като лекар и американски психиатър. Работи като директор на Клиника за психично здраве и като частно практикуващ до 2016 г, когато се завръща в България. Отличен е с диплома “Top American Psychiatrists” за 2004 г. Публикувал е пет белетристични книги и е носител на Националната награда на българските писатели за 1992г. Женен, има един син.

 • Ралица Кирилова

  Член

  Занимава се активно с образование – създава и реализира проекти за подобряване на качеството на образованието, изследва и анализира образователните политики в България. Участва в редица изследвания за паметта от годините на социализма и отраженията на тоталитарния режим в съвременното общество. Изследовател в Центъра за анализ и управление на риска. „За последните 20 години бях служител, бях специалист, управлявах предизборни кампании, управлявах и компании, бях предприемач. Този опит ми помогна да осъзная, че не е достатъчно да допринасям само за Брутния вътрешен продукт – имам и искам да дам много повече за добруването на обществото.“ Сайт

 • Ваньо Шарков

  Член

  Ваньо Шарков е български лекар и политик, народен представител в 40-то и 41-то Народно събрание. Заместник-министър на здравеопазването в кабинетът от 2014 г. Роден на 25 септември 1962 година в Белоградчик. През 1988 година завършва Медицинска академия в Плевен. Има и магистърска степен по Здравен мениджмънт. В периода от 1999 до 2002 година е директор на МБАЛ – Свищов. От 2002 до 2004 година е директор на Центъра за спешна медицинска помощ София област.

 • Боян Стефанов

  Зам.-председател

  Председател на Младежки Консервативен Клуб. МКК е създаден през 1999 г. Включва широк кръг от млади общественици и представители на академичните среди, споделящи консервативни, християнски и патриотични ценности. По традиция, клубът приема членове след преминаване през сложна процедура за прием. След навършване на 40 години те остават членове на клуба, но без право да участват в управителните и контролните му органи.

 • Росица Рачева

  Зам.-председател

  Росица Рачева е магистър по Социология в (СУ), магистър по Клинична психология (НБУ), магистър по Социални интервенции основани на доказателства (University of Oxford) и доктор по Педагогическа и възрастова психология (БАН, Институт за изследване на населението и човека). Има дългогодишен опит в индивидуалното консултиране и работа с групи, създаването и управлението на програми в социалната сфера. През последните години  консултира, супервизира и мониторира проекти и програми със здравна и социална насоченост. Има дългогодишен научно-изследователски опит,  насочен предимно към конструиране и адаптиране на инструменти за оценка на когнитивни и личностни характеристики и редица публикации в български и международни издания. Ангажираността и с политика започва през 2005 година, когато става член на Демократи за Силна България. Била е член на Софийското и Националното ръководство но партията през периода 2012 – 2016 г.

 • Цветанка Йотина

  Член

  Г-жа Цветанка Йотина е родена на 26 юни 1953, в Кюстендил. По образование е икономист. Омъжена, с три деца. Кмет е на Община Мирково от 2007 г. до настоящия момент. Тя е човек, който се бори за това, което иска и чрез действията си показва, че всичко е възможно. Има ясна представа за желаните бъдещи резултати, за начините за тяхното постигане и най-важното – със знание и умения организира и мотивира хората така, че те да следват избрания от нея път като свой. Има способността да показва добра преценка и разбиране на ситуациите. Човек, който може да разбере всеки. Думата, която напълно описва г-жа Йотина е ЛИДЕР.

 • Пенка Деведжиева

  Член

  Финансист и икономист. Родена в гр. Пловдив, завършва средно образование в Гимназия „Св. Кирил и Методи“. 2005 г. получава степен Бакалавър по Публична администрация, 2009 г. защитава бакалвърска степен по Стопанско управление, а 2010 г. надгражда образованието си със степен магистър по Финансов мениджмънт – всички степени придобити в ПУ Пасий Хилендарски. Била управител седем година на „Северна Индустриална Зона“ ООД, създава свои търговски дружества, с които работи на сводния пазар, като предприемач. Демократ и технократ! Била член на ПП ДСБ и неин съучредител, член на НР на ДСБ. В мандат 2015 – 2019 г., общински съветник и председател на групата на РБ, зам.председател на ОбС Пловдив. Сайт

 • Димиър Бъчваров

  Финансист и икономист. Роден на 12 януари 1950 г., във Видин. Завършва Автомобилно инженерство и следдипломна квалификация в УНСС. Специализира по макроикономика в Харвард, САЩ. 1997-2001 г. е Директор на дирекция „Икономическа политика“ в правителството на Иван Костов. Учредител на ДСБ. През 2007 г. става заместник-председател на ДСБ и Общински съветник от ДСБ.

 • Валентин Павлов

  Член

  Д-р Валентин Павлов завършва стоматология през 1996 г. в Стоматологичния факултет към Медицинския университет, София. През 2002 г. придобива специалност орална хирургия. Тогава създава и първата клиника. Има многобройни специализации в Германия и Австрия, както и участие в курсове за допълнително усъвършенстване в областта на хирургията и оралната имплантология.

 • Момчил Станков

  Член

  Административен директор на Русенски университет Ангел Кънчев, филиал Видин. От 2014 до 2017 г. е областен управител на област Видин. От 2008 до 2014 е общински съветник в гр. Видин. Завършил магистратури по Право и Международни отношения в НБУ. Практикуващ адвокат от 2001 до 2014 г.